Urnen

Naar aanleiding van het overlijden van mijn vader heb ik zelf de urnen geboetseerd. Omdat wij met zijn drieën zijn heb ik voor ieder naar eigen wens een urn gemaakt. Op deze manier konden wij allen onze eigen inbreng in de vorm, grootte en kleur realiseren. Achteraf hebben wij hier een goed gevoel over en kunnen het iedereen aanbevelen. Wij kozen voor drie kleine urnen, maar natuurlijk kan je ook voor één grote urn kiezen.

Mijn familie koos ervoor dat ik de urnen allemaal boetseerde. Maar het is ook mogelijk dat de nabestaanden in workshopverband op mijn atelier zelf een urn boetseren. Mijn ervaring is dat het een ondersteuning kan zijn in het proces van rouwverwerking.

In de workshop laat ik de basisprincipes van het boetseren zien, alsmede ondersteun ik in het concretiseren van de wensen. En als er behoefte is om naast de urn een ander voorwerp te maken, zoals een medaillon, een schaaltje, een vlinder, een engel, is dit eveneens mogelijk. Voor een gewone workshop vraag ik per persoon € 35,-. Een workshop urnen maken, van ongeveer 4 uur, kost per persoon € 45,- omdat ik later zelf het glazuren nog moet doen.

Op de foto’s kunt u reeds enkele voorbeelden van urnen zien. U kunt met mij contact opnemen via mijn contactpagina.

Om een indicatie te geven. De urn hiernaast heeft een inhoud 1700 ml en kost € 200,-. (De eenvoudigste urn, zonder bolpootjes, van 800 ml inhoud kost € 125,-.)