Workshops

Keramiek en schilderen/tekenen

20180515_141943Met veel enthousiasme en plezier geef ik boetseer-, schilder- en tekenworkshops en cursussen. Als het mooi weer is geef ik de workshop buiten in onze prachtige tuin, en anders in mijn atelier in huis. Zie hiervoor een aantal foto’s op deze site. Zo bied ik verschillende soorten cursussen aan, alsmede korte en lange workshops.

Bijvoorbeeld voor een groepje vriendinnen, voor een vrijgezellenfeestje, een familiefeest,  een bedrijfsuitje, of voor mensen die een lange cursus willen volgen om de vaardigheden van boetseren, schilderen of tekenen onder de knie te krijgen. Ook willen sommigen een gezamenlijk kunstwerk voor iemand aanbieden.

Vanwege mijn (therapeutische) ervaring in rouwverwerking kan ik speciaal hierop gerichte cursussen geven; waarbij het mogelijk is om bijvoorbeeld een urn te boetseren. Vanuit mijn ervaring als creatieve therapeut beeldend kan ik ook speciale cursussen geven gericht op het losmaken en bewust worden van gevoelens die problemen veroorzaken. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden die we met elkaar bespreken kunnen.

In iedere cursus begeleid ik jou om in je eigen creatief vermogen te komen zodat je zelf je latente creativiteit wellicht verder tot kunstzinnigheid ontwikkelen kan. Voorop staat bij mij het plezier van het creëren, dus het proces, en niet alleen het resultaat.

Foto 6Op deze manier is er geen prestatiedruk en kan de cursus dan ook als zeer ontspannen ervaren worden. (Zie eventueel de foto’s van deelnemers waarbij de ontspannen sfeer goed te zien is). Een korte workshop is meestal een dagdeel, bijvoorbeeld van 10.00 uur tot 13.00 uur, of van 14.00 uur tot 17.00 uur. We beginnen dan met een lekker stuk eigen gemaakte appeltaart met koffie of thee. Afhankelijk van het aantal deelnemers, minimaal 2 en maximaal ongeveer 8, vraag ik per persoon 35 tot 45 Euro.

Hierbij ingesloten zit het normaal te gebruiken materiaal, en voor het onderdeel boetseren ook de eerste keramiek-bak (biscuitbak). Voor het boetseren moeten de werkstukken twee weken drogen voordat ze in de klei-oven mogen. Dit betekent dat pas daarna de werkstukken opgehaald kunnen worden.

Eventueel kunnen ze dan, middels een korte vervolgworkshop, verder afgewerkt worden met glazuren. Voor dit vervolgonderdeel, dat maximaal met koffie en thee anderhalf uur duurt, vraag ik 25 Euro per persoon. Hierin zit dan tevens het glazuur en het afbakken in de oven.

Vanzelfsprekend zijn bijzondere opzet, indeling en tijdstippen in overleg bespreekbaar.